fbpx

Skip to Content

Behandling av hälsporre

En hälsporre (entesopati) är en typ av mineralansamling i form av sporrar som ibland förekommer i området kring hälsenans infästning eller plantar fascia , och ibland på baksidan av calcaneus. Dessa benförändringar som orsakas av inflammation i plantar fascia resultera i smärta och begränsad rörlighet i foten.

Tennisarmbåge (Lateral epicondylitis)

Artikel skriven av Dr Witold Furgal –
Specialist i idrottsmedicin och rehabilitering

Kärnan i denna sjukdom är degenerativa förändringar i armbågens senfästen tillsammans med svår inflammation i omgivande vävnad. Tennisarmbåge är oftast ett resultat av ett upprepat mindre trauma, men kan också bero på en direkt skada som orsakats av en upprepad underarmsextension eller muskelsammandragningar, särskilt vid senfästet. Som ett resultat skapas små revor i senfästet som orsakar progressiv degeneration.

Behandla en led

Artikel skriven av Dr. Eugene W. Akimow
Lektor vid Institutionen för Traumatologi och Ortopedi  

Vad ska du göra om du leder av artrit och pågående leddegeneration? Hur kan det stoppas? Hur kan en led behandlas? Först av allt bör du förbereda dig på en ganska lång och ansträngande behandlingsperiod, det finns ingen mirakelkur. Även 0m “färska” artrit kan övervinnas på ett par veckor, tar det flera månader att behandla artros som har funnits i flera år. Behandlingen blir svårare och mer långdragen ju äldre man är, men är fortfarande effektiv. Naturligtvis finns det fall där graden av nedbrytning av en led är så långtgående att behandling kan pågå i många år, och på grund av patientens ålder är fullständig återhämtning omöjligt. Det är emellertid alltid möjligt att erhålla en betydande förbättring och, vilket är minst lika viktigt, begränsa sjukdomen.

Behandling av ledskador, degeneration och artros

Artikel skriven av Dr. Eugene W. Akimow
Föreläsare vid instutionen för Traumatologi och Ortopedi

Målet med Fonovitbehandlingen är att återställa blodflödet i leden. Det är viktigt att minska inflammationen och förbättra blodparametrarna för att påskynda regenereringsprocesserna och regleringen av blodtillförseln i leden.

Gikt – Orsaker och behandlingsmetoder

Uttrycket “gikt” är det mest populära samlingsnamnet för majoriteten av sjukdomar associerade med oidentifierad smärta i olika mjuka vävnader och leder. En liten ökning av urinsyrenivåer, över 4 enheter per ml, gör att urinsyrekristaller bildas i lederna vilket leder till en långsam nedbrytning av ledens vävnad. De ökade urinsyrenivåerna kan orsaka skador på hälsenan och vävnadsinflammationer i lederna. Fonovit minskar effektivt orsakerna till gikt och avlastar samtidigt njurarna genom att sänka urinsyrenivåerna och därmed se till att ledvävnaden är frisk.Köpet är helt riskfritt - Använd Fonovit i 30 dagar och returnera produkten om du inte är nöjd.
Vi återbetalar villkorslöst 100% av priset. Mer info ›